Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Likvidace ČR v režii české „pravice“

Nedá mi to, abych nezveřejnila své odpovědi na zajímavé dotazy jednomu ze studentů, kteří se na mě čas od času obracejí. Nevím, zda je rozhovor jako blog možný, jestli ne, nechť ho administrátor smaže a ostatním se omlouvám.  

Paní Bobošíková, obracím se na Vás proto, že mě zaujal Váš blog na téma pravicové politiky. Kritizujete strany jako je ODS a TOP 09, že nejsou skutečnou pravicí, protože podlézají Bruselu a jeho byrokratickým institucím namísto, aby efektivně hájili zájmy ČR. Dovolte mi dvě otázky:

1.Nedávno jsem četl vyjádření paní předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové, která se ostře ohradila proti posilování vlivu evropských institucí a zaznamenal jsem i slova předsedy ODS Petra Nečase, který se u příležitosti setkání s německou kancléřkou Merkelovou zastal dekretů prezidenta Beneše. Stále si myslíte, že ODS není pravicová strana a že nehájí naše zájmy?

Na jednu stranu mě těší, že ODS konečně po letech přejala některé postoje, které tu dlouhodobě zastává pouze naše strana – Suverenita. Ještě více by mě to těšilo, kdybychom to mohli brát vážně. Vzhledem k tomu, jak se suverenitou našeho státu ODS nakládala v minulosti v dobách Topolánkovy vlády, tak to nemohu brát jinak než jako předvolební kalkul – ODS si patrně všimla, že i v naprosté mediální blokádě, v jaké se naše strana nachází, se dá s tématy jako je obhajoba zájmů vlastní země, udělat docela slušný volební výsledek. A v situaci, v jaké nyní ODS vzhledem k posilujícím preferencím TOP 09 je, se nedivím, že sáhla po našich tématech. Kdyby léta předtím její představitelé nehájili do roztrhání těla Lisabonskou smlouvu a nepředávali takřka s nadšením do Bruselu jednu národní pravomoc za druhou, tak bych zajásala, že máme konečně na naší politické scéně přirozeného partnera. Vzhledem k minulým zkušenostem ale vím, že je to všechno jenom podvod na voliče.

2. Proč jste v době, kdy jste byla europoslankyní nespolupracovala více s panem Zahradilem, jehož odsudek poklonkování sudetským Němcům ze strany některých našich představitelů a médií je podle mne velmi blízký i vašim názorům?

A k vaší druhé otázce, která s tou první velmi úzce souvisí – pan Zahradil, stejně jako ostatní europoslanci za ODS, léta seděl v jedné parlamentní frakci se sudetskými Němci. Proto, aby prosadili svého poslance do čela EP, uzavřeli tzv. Letter of intent, kde se zavázali, že nebudou bránit smlouvě s Vatikánem a nebudou otevírat otázky minulosti. A kdykoliv jsem se pokoušela získat jejich podporu pro obhajobu našich zájmů, tak jsem neuspěla. Takže říká-li dnes pan Zahradil, že je mu z poklonkování sudetským Němcům – teď cituji: „na blití“, tak já měla v EP velmi podobný pocit z politiky ODS. Takže ptáte-li se, zda-li si stále myslím, že ODS není pravicová strana, protože nehájí zájmy, prosperitu a konkurenceschopnost vlastního státu, tak si to opravdu stále myslím. Kdyby takovou stranou byla, tak by nemohla být ve vládě s TOP 09, která není ničím jiným, než životaschopnějším pohrobkem tradiční páté kolony zahraničních zájmových skupin s názvem KDU-ČSL. Konečně v jejích řadách najdeme i bývalého lidoveckého poslance Pavla Tollnera, který tak rád navštěvoval sudetoněmecké srazy. Její předseda Karel Schwarzenberg navíc hodlá prodávat české nemovité kulturní památky a pod záminkou šetření poškozuje obchodní zájmy ČR v zahraničí rušením ambasád, čímž jen prohlubuje naší nezdravou závislost na Německu.

Autor: Jana Bobošíková | čtvrtek 26.8.2010 9:38 | karma článku: 27,92 | přečteno: 3736x
  • Další články autora

Jana Bobošíková

Česká hospoda má stejná práva jako pražská kavárna

K dnešnímu Dni boje za svobodu a demokracii se váží dva klíčové body. Prvním jsou základní pravidla svobody a demokracie. Druhým bodem je rozdíl mezi skutečnými demokraty a současnými elitáři.

17.11.2016 v 14:57 | Karma: 42,50 | Přečteno: 2677x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Proč vláda podlézá landsmanšaftu?

Ke smíření s Německem na vládní úrovni došlo v roce 1997 společnou deklarací. Gesta vlády směrem k landsmanšaftu jsou nadbytečná a pro budoucnost nebezpečná. Zpochybňují poválečné dohody a rozmělňují fakta o zločinech nacismu.

15.5.2016 v 20:25 | Karma: 41,70 | Přečteno: 3804x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Osvětim byla důsledkem, na zdroj nesmíme zapomínat

Připomínkou osvobození Osvětimi vypuknou zítra oslavy 70. výročí konce druhé světové války. Je alarmující, znepokojující a tragické, že se stávají politickým kolbištěm, na kterém někteří politici a veřejní činitelé přepisují historická fakta a licitují s přítomností představitelů vítězných mocností na vzpomínkových aktech. Je to nejen nedůstojné, je to neuctivé a ponižující vůči těm, kteří se neváhali ve druhé světové válce postavit Hitlerovi a jeho fašistickým spojencům.

25.1.2015 v 18:08 | Karma: 24,82 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Vize nebo jistota?

„Do padlých se nekope, padlým se pomáhá.“ A to vám řekne senátor svolený za ODS skoro měsíc před volbami. V reakci na to, že otec zakladatel Václav Klaus nedoporučil voličům, aby současnou ODS volili. Už měsíc před volbami se ODS považuje za padlou. Co se pak na ní má otci zakladateli a voličům líbit?

6.10.2013 v 13:00 | Karma: 17,34 | Přečteno: 870x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Braňme českou státnost před pařáty Bruselu!

Choutky Bruselu diktovat Praze, jak má vypadat vláda ČR, zde nejsou poprvé. Šéf sudetoněmeckého landsmanšaftu europoslanec Posselt v roce 2009 veřejně litoval odchodu ministrů Vondry a Schwarzenberga. Ohradila jsem se, že ČR není protektorátem Čechy a Morava, Posselt reagoval výkřiky communist, communist...

16.7.2013 v 23:04 | Karma: 29,56 | Přečteno: 1038x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik