Všichni, kteří denně masturbujete, udělejte krok vpřed

5. 09. 2010 12:10:45
Poznámky k projevu na protestním shromáždění Neexperimentujte s našimi dětmi dne 1. 9. 2010 Dovolte mi úvodem několik poznámek k mé osobě. Jmenuji se Jana Bobošíková, nejsem Sarah Palinová, nejsem bigotní katolík ani evangelík a nejsem tmář. A kdo to o mně tvrdí, tak vědomě lže. To jenom aby bylo jasno, že nic z toho, co jste se o mně v posledních dnech mohli dočíst, nemá oporu ani v mém životě, ani v mých názorech. Jsem matka dvou dětí a svobodný svéprávný a zodpovědný člověk, který chce rozhodovat o jejich výchově.

Nejsem v žádném případě proti tomu, aby školy našim dětem poskytovaly co nejpodrobnější a co nejkvalifikovanější informace o světě, ve kterém žijí. Informace odpovídající současné úrovni vědeckého poznání. A to včetně informací o sexuálním životě člověka. Ale jsem zásadně proti tomu, aby škola nutila naše děti sdělovat učitelům a svým spolužákům informace, které se týkají jejich nejintimnějších míst a prožitků.

Ptám se vás a zvláště přítomných novinářů – četli jste podrobně tuto metodickou příručku ministerstva školství? Došli jste až na stranu 60? Ke hře zvané kompot? Co když vás teď vyzvu, abyste všichni, kteří denně masturbujete udělali krok vpřed? Nebo budu žádat přítomné pány, kterým zdraví od pasu dolů už tolik neslouží, aby udělali vpravo v bok? Asi by se vám to nelíbilo, že?! Ale přesně tohle budou chtít vyučující po našich dětech v hodinách sexuální výchovy. Člověk opravdu nemusí být bigotní katolík ani tmář na to, aby mu došlo, že se taková v uvozovkách výuka dotýká lidské důstojnosti a sebeúcty. A nechci slyšet argument, že jde přece jen o děti. O to hůř! Ony jsou v této oblasti mnohem zranitelnější než my dospělí.

Ministerská příručka učitele navíc nabádá, že děti nemají být vychovávány v rodinných stereotypech. Co všechno je podle jejích autorů rodinný stereotyp? Snad to, že členové rodiny považují za normální, když je táta mužského pohlaví a máma ženského pohlaví? Měly by snad děti být ve škole vedeny k tomu, aby nerespektovaly své rodiče, protože oni jsou přece podle paní učitelky tmáři, když po svém dítěti chtějí, aby se dříve než nad sexem zamýšlelo nad vztahy a vzájemností? Nebo aby nikdy veřejně neprobíralo vlastní sexuální zážitky, protože je to pod jeho důstojnost? Protože lidská intimita prostě není veřejným statkem? Tvrdím, že vychovávat děti podle svého, patří k základním lidským právům a svobodám. Kdokoliv nám tato práva chce brát, útočí na samu podstatu fungování rodiny.

Suverenita v názvu naší strany neznamená jen program na záchranu suverenity našeho státu. Jde nám o suverenitu každého jednotlivce a právě i suverenitu rodiny, jako základní stavební vztahové jednotky společnosti. Co se týče výchovy, musí být rodina suverén. Rodina vychovává, škola učí. Chce-li stát zajistit zdravý vývoj našich dětí, ať podporuje tradiční model rodiny a její správné funkce. Ať zpřísní zákony postihující týrání a zneužívání dětí nebo zanedbání péče. Ať dohlédne, aby sociální pracovníci včas a správně diagnostikovali takové případy a dokázali je efektivně řešit. Nechť udělá vše pro to, aby rodiny, které řádně pečují o své děti, neživořily často na hranici životního minima. Ať pomůže matkám, aby se mohly věnovat svým dětem a nemusely se třást, z čeho zaplatí nájem, když manžel ztratí práci. Povinností státu je i efektivně pomoci rodinám, které příkladně pečují o své zdravotně postižené členy nebo o své seniory. Jen ať se nás proboha stále nesnaží vychovávat! Stejně nemá šanci. Jediné, co tím dokáže, je dvojí morálka, kdy se něco jiného říká doma a něco jiného ve škole. V minulém režimu jsme si toho užili až dost.“

Jana Bobošíková

Autor: Jana Bobošíková | neděle 5.9.2010 12:10 | karma článku: 38.64 | přečteno: 6047x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 103 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 495 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 107 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4920
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...