Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

3. 6. 2010 11:16
Nějak rychle zapoměli !

Ale lidé nezapoměli na německá okupanská svinstva co tady udělali. Měli by se stydět za svou historii ! Hlavně by ji neměli připomínat ! Karma !

0 0
možnosti
JF

Quasar

1. 6. 2010 16:28
Dekrety...

Derety měly být už dávno zrušené. Je ostuda, že vůbec byly vydány...

0 0
možnosti

Nasty Jahman

18. 5. 2010 15:17
Pro mě...

...je paní Bobošíková slušná, inteligentní politička, kterých bych si přál víc. Líbí se mi její snaha řešit normální problémy občanů, líbí se mi její odvaha kandidovat na prezidentku ČR.

0 0
možnosti
TS

Suska

17. 5. 2010 23:41
aneb, kdyz nam soused nafackuje, zbijeme mu deti

Bobo neni blba, je jen naprosto bezpaterni korytar (viz. kandidatura na prezidenta s cilem zviditelnenit se a umoznit komancum zvoleni Klause). Ted se snazi vytriskat maximum z citliveho nacionalistickeho problemu, pricemz vubec nic jineho nenabizi.

Otazka dekretu je palciva v tom, ze jsme aplikovali princip kolektivni viny na vsechny vcetne statisicu deti, ktere nemohly mit ani tuseni vo co de. Nevinnym a loajalnim patri obrovska omluva... Valku navic vyvolalo Nemecko a ne sudetaci, kteri byli jen zaminkou. 97% z nich sice volilo Henlaina, to ale bylo zcela v mezich zakonu. To bychom museli kriminalizovat kazdeho volice kazde strany za jejich skutky.

Cili BD = kdyz nam soused nakope pudel, tak my pak nakopeme pudel jeho detem.

Uznavam ale, ze dekrety predesly narodnostnim konfliktum, ktere by zcela jiste prisly pozdeji a ze spousta sudetaku byla aktivne proti CSR a nafackovat zaslouzila. Bohuzel vyhnani umoznilo obrovske krivdy spouste lidi (vcetne navratilcu z koncentraku)

0 0
možnosti
KM

MASAP

13. 3. 2010 22:00
aktuálnost fotky

by mne zajímalo, zdali na té fotce na vasem webu jste náhodne vyfocená, jen tak bez nalícení po ránu, nebo jestli to je fotka 25 let stará, nebo jestli to dokonce není retusované!!?? Rozhodne spotreba toho mastného mejkapu musí být uctivá:-/

0 0
možnosti
KH

sci-fi

15. 3. 2010 8:52
Re: aktuálnost fotky

Za to bábovka pro Růžového Kavalíra je zaručeně čerstvá. Co je to ale platné, když v zájmu regulérnoati voleb momentálně bydlí "kousíček" vedle.

0 0
možnosti
JP

apeppepa

6. 3. 2010 23:19
Populistický blábol

Je jen přihřátí polívčičky na citlivé téma, které vzhledem k historické zkušenosti ale také k malé informovanosti zabírá. Že někdo někde pro své publikum napadl Benešovy dekrety je trapný argument. Ale to, že ještě neplatí výjimka z Lisabonské smlouvy "vybojovaná" účelovým bojovníkem po bitvě Klausem, a přesto nikdo nevznesl majetkové nároky, kterými jste tolik strašila, nezmiňujete.

0 0
možnosti
JB

marx

7. 3. 2010 12:41
Re: Populistický blábol

 

 Pro apeppepu - Vaše rozhledy jsou na slabe úrovni. Stačí se jenom zamyslet , kdo tuto požadavku vyslovil. Ale to je pro Vás asi španělska vesnice.

0 0
možnosti
KK

KK46

6. 3. 2010 21:31
Erika Steinbachová...

je nesmírně charismatická semetrika. Od roku 1998 je presidentkou Svazu vyhnanců (BdV). Dá se čekat, že její ovečky s námi budou velmi důrazně diskutovat na téma B. dekretů a než dodatek LS vstoupí v platnost, myslím, že se o něco pokusí. Bude to ještě zajímavé:-/ Myslím, že z ní má vítr celá spolková vláda;-D

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

K té energické dámě v němčině:

http://de.wikipedia.org/wiki/Erika_Steinbach

0 0
možnosti
P

Pavel_D

6. 3. 2010 17:02
A co takhle

nejdříve začít vlastním životopisem? Třeba o zaměstnání na ÚV SSM. Já osobně bych do takového podniku nevstoupil, protože plat, který by byl schopný ohnout můj hřbet, by ani tam nemohli zdůvodnit. A kromě toho by mě tam stejně nevzali. Ne kvůli blbosti (ta by nevadila), ale kvůli špatnému třídnímu původu a tak.

Já naopak považuji Benešovy dekrety za nemorální a tudíž neplatné. Kdežto naopak Lisabonskou smlouvu za přijatelnou.

Již staří Římané tvrdili, že vítěz má být velkorysý. A to jsme my nedokázali být, o dr. Benešovi nemluvě. Taky nakonec jací vítězové. Vyhnáním Němců jsme se připravili asi o 3 miliony loajálních občanů, kteří by (až na výjimky) pod slibem věrnosti k naší republice nebyli stíháni. Ale to bylo proti záměru uchvátit ČSR do sovětského područí. Kdo obhajuje Benešovy dekrety a je proti EU a Lisabonské smlouvě, je očividně nepřítelem naší vlasti, neboť se očividně snaží o návrat před rok 1990. A o návrat do náruče Velkého Bratra.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

6. 3. 2010 17:21
Re: A co takhle

R^

0 0
možnosti
JN

honzajaka

6. 3. 2010 15:09
no

ale jako prezidentka by byla tedy rozhodně fešná

0 0
možnosti
P

Pavel_D

8. 3. 2010 21:17
Re: no

Pomocí photoshopu uděláte takový portrét i z Anežky Hodinové - Spurné, soudružky Kabrhelové nebo Polednové. Vnitřní podstata ale zůstane stejná.

0 0
možnosti
PH

Gibon

6. 3. 2010 10:47
Nicku Leopoldo

Jak je vidět z naší korespondence, kterou opět přetransformujeme radši do češtiny, aby se mohli napojovat i další diskutéři, oba víme o problematice své. Za prvé jsem slušně vychován, tak mě to učila má česká maminka, proto používám oslovení Lieber Herr ... i v němčině (i když jsem už němčinu tak trochu zapomněl jako Vy češtinu, takže děkuji za wenn). Jak jste si možná nestačil všimnout, otázku Benešových dekretů vyzdvihl na světlo světa váš rakouský prezident a ne naše kandidátka do Poslanecké sněmovny paní Bobošíková. A tak to bylo i v 30. a 40. letech. Do Hitlerova nástupu nikdo v pohraničí neřešil to, kdo je Čechem a kdo je Němcem (mimochodem , kdyby tomu tak nebylo, neuměl byste asi česky). Takže příčina byl Hitler, Henlein atd, následek byl Beneš.  Jak byste řešil majetkoprávní uspořádání majetků v pohraničí, jak byste řešil válečné reparace, které ČSR gentlemansky Německu a Rakousku prominula? Zajímal by mě Váš názor.

0 0
možnosti
JH

sent

6. 3. 2010 13:54
Re: Nicku Leopoldo

Ano,maj pravdu.Pan Leopoldo zapomněl na freikorps atd.Ti v phraniči rozdavali v letech 1933-38 českym dštem čokoladu a potřebnym vařili polevku z konzerv pašovanych z reichu.Dole jsem rozvedl trochu vic.Mimo jine můj děd pochazi ze Sudet a za valky byl celnikem na protektorani hranici se Slovenskem.A když se už Dolfimu nedostavalo kanonenfutru na vych.frontu,napil se s kamošem močůvky.Zle to sice odstonali ale za reich nevystřelii ani patronu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik