Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SG

Sir Gawain

21. 6. 2010 19:15
Bobo, ach Bobo...

No to jsme se toho zase dověděli. Povězte nám tedy laskavě, z čeho chcete školství - a potažmo jeho reformu - financovat.

Mimochodem flákající se věční studenti, podobně jako zdraví nemocní, JSOU českým, a to drahým, problémem. To říkám coby vyučující na VŠ a sourozenec dvou praktických lékařů. Zavedení školného, jakož i poplatků, není řešením, ale je to krok správným směrem.

Vás považuji za populisitickou, vcelku primitivní oportunistku. Vaše rodinka si v Bruselu přišla na docela pěkné peníze, tak si prosím nechte pro sebe řeči o bohatství Kalouska či Schwarzenberga. Ten má - doufám - o něco víc peněz než Vy, ale aspoň ne z našich daní.

Jsem rád, že volby dopadly tak, jak dopadly. :-P

0 0
možnosti
JJ

Yurek

15. 6. 2010 18:12
..

Politik nepotřebuje chytré, ale hodné voliče. Chytrý volič nepotřebuje politika.

0 0
možnosti
AA

Saša

15. 6. 2010 8:57
Síce je to velmi pěkně napsáno

a nepochybně je to v zásadě postaveno na pravdivém pohledu na naši společnost.

Nicméně zásadní chybu udělala paní Bobošíková v tom, že útočila na církve a křesťanství. Tím žádného voliče nezískala (ti, kteří jí za to tleskali, její stranu stejně nevolili), ale znemožnila, aby ji volili křesťané, kteří už nechtěli volit KDU-ČSL. Spousta věřících by byla volila právě stranu paní Bobošíkové, nebýt těch jejích předchozích proticírkevních útoků. Kvůli tomu volili TOP09, VV, SSO, nebo vůbec nešli k volbám. O ty hlasy paní Bobošíková hloupě přišla - mohla být v parlamentu.

0 0
možnosti
JK

jakadlec

4. 11. 2010 8:38
Re: Síce je to velmi pěkně napsáno

já žádné proticírkevní útoky nezaznamenal a to bobo sleduji dost pečlivě, jestli proticírkevně vnímáš zveřejnění kalouskových nebo jiných kdu čsl špiček, tak to není útok proti církvi, ale proti morálním hodnotám těchto dinosaurů a možná tproti tomu, že vůbec církev zastupují. já osobně jsem ateista materialista, nikdy jsem žádné náboženské vzdělání neabsolvoval, ale mohu hodnotit chování těchto "špiček" Příslušníci církve by měli být morální elitou národa , a pokud to tak není, jednotlivé církve mohu hodit do jednoho pytle s politickými stranami, kterým jde o peníze a moc

0 0
možnosti
LS(

Lobo se (z)vrací

15. 6. 2010 8:46
y po ř

Tohle nežeru, takový hrubky nedělají ani diskutéři z idnesu:-P

0 0
možnosti
AA

Saša

15. 6. 2010 8:59
Ypsilon po eŘ jsem sice neviděl,

ale spoustu neméně odporných jsem u vysokoškoláků viděl.

0 0
možnosti
F

foticek36

15. 6. 2010 8:46
Vážená paní Bobošíková,

jste sice chytrá, vzdělaná a pohledná, ale pravdu v tomto případě nemáte. Místo toho, abyste vysvětlila konkrétní důvody svého nesouhlasu se školným, napadáte svoje politické oponenty. A to by dáma, za kterou Vás stále pokládám, dělat neměla.

0 0
možnosti
AA

Saša

15. 6. 2010 9:05
Vzdělání zdarma je nosná idea.

Zatímco socialisté v dobách minulých požadovali hlavně "chléb zdarma", tak intelektuálové požadovali "vědění zdarma". Proto se také zaváděly veřejné knihovny  a čítárny (původně úplně bezplatné a leckde dosud úplně bezplatné), studijní stipendia, koleje, zlevněná studentská doprava, zlevněné vstupné pro studenty do divadla... až po zrušení školného nejprve na nejnižším stupni (za Marie Terezie byla povinnost vydržovat školu přenesena z občanů na obce), posléze na středním stupni  a nakonec i na stupni vysokém.

Nastoupení opačné cesty se mi nezdá zrovna šťastným krokem pro civlisaci.

Jediný, kdo z toho bude mít radost, je bankovní manegement. Banky zase budou mít nový druh úvěru a nové zisky z úroků.

0 0
možnosti
J

jurneff

14. 6. 2010 23:03
Těžko můžu věřit někomu,

kdo se prezentuje fotkami starými několik let či vylepšenými ve Photoshopu.

0 0
možnosti
PZ

Peté Zvědavec

15. 6. 2010 5:59
Re: Těžko můžu věřit někomu,

Můžete mi laskavě sdělit, jak může Váš myšlenkový výplod nějak přispět do dikuse k uvedenému tématu ? Není mi jasné, proč by tady nemohla mít vyretušovanou fotku. A pozor, chybí jí vráska a pupínek na tváři, tak bacha na ni. Vsadím se, že vyretušované fotografie na předvolebních plakátech a  bilboardech od jistých stran, Vám až zas tolik nevadily, že ?

0 0
možnosti
JL

jyr

14. 6. 2010 23:00
Už nepruď.

0 0
možnosti
K

kytt

14. 6. 2010 22:48
cože?

fajn, paní inženýrka umí jmenovat své odpůrce. Paroubek byl za tohle odejit a výměnou jsme asi získali ji. I jeho žena v rámci svých "osobních" blogů vytvářela úžasné seznamy těch, co jí ubližují. Ergo: proč bych se já jako volič měla zajímat o program strany s takovouhle rétorkou v čele? Byť by i pravdu měla, tímhle způsobem toho moc nezíská. Nedovedu si představit, že by mě měl reprezentovat někdo, kdo jen podotkne, že české šolství je v hrozném stavu a školné ho nezachrání a hned poté začne bez souvislosti jmenovat představitele jiné strany a líčit jejich minulost. A že paní inženýrku s těmito způsoby její vlastní titul v kapse nepálí? :-)

0 0
možnosti
PZ

Peté Zvědavec

15. 6. 2010 6:39
Re: cože?

"paní inženýrka umí jmenovat své odpůrce" - Chcete nám tím nenápadnou formou podsouvat, že je p. Bobošíková hloupá ? Rv

"Paroubek byl za tohle odejit a výměnou jsme asi získali ji" - Paroubek odešel za to, že vyjmenoval své odpůrce ? Snažíte se nám podsunout, že Bobošíková = Paroubek ? Rv

"...  proč bych se já jako volič měla zajímat o program strany s takovouhle rétorkou v čele" - Určitě se nezajímáte, což je jasné z Vašeho pokusu ji max. negativně onálepkovat a pošpinit. Rv

"začne bez souvislosti jmenovat představitele jiné strany a líčit jejich minulost" - Tady již nepokrytě lžete. Nejmenuje je vůbec bez souvislostí a to stejné platí o zmínění se jejich "zásluh" z minulosti.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

14. 6. 2010 22:46
Prostě jedině squara Bobošíková - Volfová

nám zajistí pohodlný život. Takový, jaký nám ani Paroubek nemohl slíbit.

Jen chyba, že neříkají konkrétně jak.

0 0
možnosti
PZ

Peté Zvědavec

15. 6. 2010 5:53
Re: Prostě jedině squara Bobošíková - Volfová

Váš argumentačně prázdný příspěvek je zcela mimo téma. Apropo, paní Bobošíková nesmí kritizovat něco, co se jí nelíbí ? Můžu vědět, proč ne ? I kdyby nebyla politička, tak se nesmí k tomuto tématu kriticky vyjadřovat ? A k jakému tématu by mohla ? Jestli se Vám nelíbí její kritika, kdo jiný by se k tomuto tématu mohl kriticky vyjádřit. Nejlépe asi nikdo, že ? Pokud tedy ve vás není kus nějaké osobní nenávisti k paní B. 

0 0
možnosti
JN

Yesname

14. 6. 2010 22:45
Vyjímečně s Vámi

musím souhlasit alespoň částečně, a to s kritikou vypadnutí matematiky coby povinného předmětu z maturit. To mohla opravdu vymyslet dutá kedlubna. Ten zbytek článku je ovšem snůška prázdných řečí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik