Eurohujer Miloš Zeman

     Miloš Zeman o sobě tvrdí, že je eurofederalista. Dnes promarní šanci stát se eurofederalistickým prezidentem, který dbá o budoucnost a ekonomickou bezpečnost vlastní země uvnitř eurofederace. Stane se obyčejným nezodpovědným eurohujerem. Fakt, že k tomu ještě na Pražském hradě za přítomnosti předsedy Evropské komise Barrosa vyvěsí vlajku EU, je symbolickou zbabělou tečkou.

     Dnes dopoledne podepíše prezident Miloš Zeman dodatek k Lisabonské smlouvě. Zaváže tak občany České republiky, aby přispěli stovkami miliard korun na dluhy eurozóny, které nezpůsobili a ze kterých nikterak neprofitovali, na rozdíl od Řeků, Italů, Španělů nebo Kypřanů, kteří léta žili na dluh. Namísto toho, abychom investovali do budoucí prosperity naší země, snižovali daně a financovali vlastní zdravotnictví, školství nebo penzijní systém, se budeme díky dnešnímu podpisu tzv. eurovalu dále zadlužovat a „zachraňovat“ země, jejichž politici populisticky rezignovali na zodpovědnost a svobodu a podvolili se diktátu Bruselu. Výmluva Miloše Zemana, že nebezpečí plateb dluhů krizí zmítané eurozony hrozí teprve tehdy, až přijmeme euro a to bude nejdříve za pět let, je chabá a skutečného státníka, honosícího se ekonomických vzděláním, nedůstojná. Miloš Zeman prezident jistě ví, že za dluhy eurozony už nyní ručíme, že podle současných smluv euro přijmout musíme, a že z této povinnosti Českou republiku může vyvázat jen zodpovědná politická reprezentace. Miloš Zeman ekonom nemůže nevidět důsledky chyb eurozony. A Miloš Zeman prognostik nemůže neodhadnout důsledky přijetí eura pro zemi, jejímž je prezidentem.

     Kdyby někdo před pár lety tvrdil, že milionáři z Francie budou chtít ruské občanství, aby se vyhnuli vysokým euro daním, že pro eurohujery z ČSSD bude živnostník parazitem, a že se v zemi EU budou konfiskovat vklady, nevěřili bychom. Ale je to tady. Až se za několik let budou u nás kvůli eurodluhům masivně snižovat důchody, rozpadne se sociální síť a z vkladů v bankách zbudou bezcenné papírky a drobné, vzpomeňte si na 3. dubna 2013. To je datum, kdy benzín do bruselského expres do chudoby přilil i český prezident

Autor: Jana Bobošíková | středa 3.4.2013 8:25 | karma článku: 38,16 | přečteno: 2000x
  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik