Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

kocourek-černý

9. 10. 2009 22:54
Zajímavé

je že tedy Benešovy dekrety nejsou v souladu s lidskými právy, to jste vlastně přiznala. Teoreticky. Jinak když prostě nic nefunguje v Čechách tak se vytahne bubák ve formě sudetského Němce jako joker. Myslím že to je poslední trumpf pana presidenta. Nebo má ještě jiná překvapení. Jinak Evropský soud ve Strasburku poslední žalobu sud. Němců ani nepřipustil a ani sud. Landsmanšaft se na tom nepodílel. Jinak myslím že máme více problému a strašit lidi je velice populistické.

0 0
možnosti
E

elverano

9. 10. 2009 22:36
.

Paní Bobo to nějak popletla. Píše, žentouto Listinou se řídí SOudní dvůr ve štrasburgu. To není pravda, ten se řídí Evropskou úmluvou, což je dokument existující již přes 50 let. To ale koneckoknců není podstatné. Podstatné je, že prolomení dekretů a vracení majetku je nesmysl. Důvodů je celá řada. Některé jsou spíše politologickí, historické, některé vyloženě právní. Na druhé straně teorie,že by na základě nějaké charty šlo autoritativně stanovit povinnost vracet majetek je vyloženě čistě teoretickou konstrukcí, značně hypotetickou. Takto vykonstruovat lze prakticky cokoliv. Zajímalo by mě, jak by se případě takové rozsudky vykonávali. To jako y přijel z "bruselu" exekutor a začal by zabavovat majetek a na katastralním uřadě plombovat nemovisti a nebo jak by to jako bylo ??

0 0
možnosti
PK

Pavel K

9. 10. 2009 23:19
Re: .

Paní Bobošíková neustále plácá blbosti. Problém je v tom, že se při tom tváří, jako by ji šlo o něco víc než o její vlastní kariéru.

0 0
možnosti

vodní želva

9. 10. 2009 22:32
Tak znovu

Lisabonská smlouva nijak s Benešovými dekrety nesouvisí. Teze, že nová Listina základních práv EU může být využita pro znovuotevření této kauzy, je teoretickou konstrukcí, která pomíjí řadu skutečností (vymezení působnosti Listiny, nemožnost retroaktivity smluv, které vznikly v roce 1957, právní posudky expertů Evropského parlamentu, atd.). Listina též výslovně praví: „Ustanovení této listiny, která obsahují zásady, mohou být prováděna legislativními a exekutivními akty přijímanými orgány, institucemi a jinými subjekty Unie a akty členských států, provádějí-li právo Unie, při výkonu jejich pravomocí. Před soudem se jich lze dovolávat pouze pro účely výkladu a kontroly zákonnosti těchto aktů.“  Jestli nemáte problém s psaným textem, tak Vám to bude jasné.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

9. 10. 2009 22:21
Co je to demokracie?

Že jeden člověk má jiný názor a protože je náhodou prezident, tak si svůj názor prosazuje bez ohledu na to, co si myslí většina národa a ještě na poslední chvíli? To tedy námi zvolený parlament a senát jsou tedy "ti hloupí" a prezident jejich "hloupost" zachraňuje? P.P.

0 0
možnosti
F

Furimmerjung

9. 10. 2009 22:55
Re: Co je to demokracie?

Kdo to je ta většina národa ? Odkud berete, že většina národa si myslí něco jiného než Klaus ?  Psali to v nějakých novinách ? Ano a v jiných psali úplně něco jiného. To jsou kecy.... Kdyby se měl politik, který má platný mandát rozhodovat na základě keců, tj. názorů od 0 do 180 stupňů k určité věci, nikdy se nerozhodne. Děkuji za takovou "demokracii". Je to podobné jako v (privátním) podniku. Šéf si vyslechne váš názor, zhodnotí ho a rozhodne se. Žádná demokracie sem ale nepatří, to by nefungovalo bůbec nic a každý by do všeho kafral...

0 0
možnosti

originalni_demokrat

9. 10. 2009 22:12
tak tak

dekrety bychom měli zrušit sami, ne nějaká unie.

0 0
možnosti
GF

Arcticfox

10. 10. 2009 6:07
Re: tak tak

...a co takhle zrušit rovnou celou II.světovou válku, to by nešlo?

0 0
možnosti
SL

Signum Laudis

9. 10. 2009 22:06
Jo to je tak

když někdo krade a pak to bude muset vrátit.

0 0
možnosti
AK

ak1975

9. 10. 2009 21:34
EU CZ dekrety

A co jste pro to udělala VY, aby se to urovnalo?

0 0
možnosti
K

kevinbb

9. 10. 2009 21:05
Mate pravdu!

Ale vykladejte to zelenym nebo Paroubkovcum, provokaterum a ruznym nemyslicim individuim ktere si nevazi sama sebe,natoz Ceske republiky.Oni si neuvedomuji nebo nechteji uvedomovat,ze kdyz verejne kydaji hnuj na presidenta,ze zaroven pred svetem kydaji ten hnuj i na sebe.

Neni rozdil mezi bandou prizivniku a spolupracovniku za stareho rezimu a nebo nynejsiho zkorumpovaneho rezimu.Rekl bych. ze je to jeste horsi!Pridalo se jeste vic vylozenych,kdyz uz to tak musim rict,pitomcu kteri vubec nechapou o co vlastne ve svete bezi.Vsem jinym statum je vpodstate Ceska republika u zadku mimo toho kde potrebuji jeji hlas a nezalezi jakkoliv je od nich vynucovan,hlavne, ze se dosahne jejich cilu!

Od zacatku bylo jasne,ze senat nebo parlament mel jeste pred schvalenim vyjednat podminky ktere by vsechny rozpory LS vuci republice vyresily,jenomze to by asi Ceska republika chtela od sprosteho Topolanka asi prilis moc,od takoveho radoby politika! A co se tyka US, tak v nej jsem ztratil duveru uz davno!

0 0
možnosti
JN

madqwert

9. 10. 2009 20:39
bobo zase lze

1. k ESD nelze podavat individualni majetkove zaloby ;-D

2. charta se tyka pouze aktu vzniklych EU ;-D

3. charta neplati retroaktivne ;-D

4. ESD se prihlasil k judikatere soudu pro lidska prava ve strasburku ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik