Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

14. 6. 2010 22:42
" .... nedaří tak dobře jako pánům ......"

či jako dámě (?) Bobošíkové

0 0
možnosti
VB

velky bratr

14. 6. 2010 22:40
Skolne

Skolne nic neresi a za reformu jej samo o sobe povazovat nelze. V tom souhlasim zcela. Pridam i to, ze pokud bude stat podporovat, aby se studenti hned na zacatku zivota namisto prace zadluzovali, pujde to tu jeste vic do kopru. Ja delam brigady od 13 let a nemam pocit, ze by na tom bylo neco spatne ani po dalsim vic jak desetileti.

.

Skolne je cesta, jak po studentovi neco fyzickeho chtit. Na skoly se hlasi hromady lidi, rada je prijata a cast z nich pak nedojde k zapisu, jini si prijdou jen pro potvrzeni studiu. Pokud bude skolne do tech zvazovanych 10 tisic na semestr, bude to myslim predevsim cesta, jak studenty natridit podle toho, zda o to opravdu stoji. Talentovani studenti mohou mit stipendia, ktera bohate zaplati skolne, kolej i skripta, takze argument o jejich vyrazeni je lichy - jen na tu vejsku treba nastoupi az po roce prace, kdy si na prvni rok nakladu usetri zaklad, aby pak meli cas na studium.

.

O tom, ze by se clovek mel s praci seznamit co nejdrive jsem presvedcen.

0 0
možnosti
IV

Hell2

14. 6. 2010 22:37
Jsem pro školné

Vysokoškolské studium je podle všech možných studií schopno zvládnout díky svému IQ cca 15% populace. Pokud dnes 95% osmnáctiletých získá maturitu a z nich potom 65% odchází na vysoké školy, je někde něco špatně. Zdaleka ne všichni vysokoškolské studium zvládnou a mnozí z nich to i ví. Chtějí si jen prodloužit mládí a nastoupit později do pracovního procesu. Ale tohle jejich mnohdy i mnohaleté hraní na vysokoškoláky platíme my všichni - daňoví poplatníci. Přitom jejich tzv. vzdělání nic společnosti nepřináší. Školné významně omezí takové jednání. Doufám, že hrozba toho, že své "studium" budou muset buď hned nebo jednou zaplatit, povede mladé lidi k větší sebekritice a zodpovědnosti.

Máte pravdu, školství je v rozvalinách. Ale recept vidím zcela jinde než Vy. Snížit počet středních i vysokých škol, znovu zavést přijímačky a zvýšit nároky. V opačném případě budeme mít sice asi nejvíce lidí s vysokoškolským diplomem v celé EU, ale ti lidé nebudou tušit, že po "ř" se nepíše ypsilon.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

14. 6. 2010 22:46
Re: Jsem pro školné

Dovolim si nesouhlasit s tim, ze to spolecnosti nic neprinasi. Pokud tito neuspesni studuji - venuji se svemu vzdelavani - tak si neco odnesou a v zivote to zuroci. Clovek se postupne setkava se stale novymi a novymi problemy a je an nem, jak si poradi . Pokud nekdo absolvoval uspesne nekolik zkousek na vysoke skole, pak to znamena, ze se umi neco naucit, pokud je to potreba.

.

S tim IQ to bude slozitejsi. Jsou ruzne typy skol a ruzne obory. Dovedu si predstavit, ze i pro sevce muze byt zajimavy bakalar na chemicke fakulte, pro instalatera na stavarne ci strojarne. Diky tomu pak ma takovy remeslnik sirsi nahled na svou praci a ackoliv jakoby nedela nic jineho nez jeho jen vyuceni kolegove, obvykle si mnohem lepe poradi v komplikovanych situacich, kdy musi udelat neco, s cim se nikdy nesetkal.

Zda je dobrym cislem neco kolem poloviny populace ci tretina je otazkou, ale povazte, ze za prvni republiky byla uz maturita neco skoro vyjimecneho...

0 0
možnosti
VB

velky bratr

14. 6. 2010 22:31
Lobotomie skolstvi

Systematicka lobotomie ceskeho skolstvi zacala uz v devadestaych letech a dodnes se nezastavila. Dochazi ke slucovani skol ruzneho typu a snizovani dostupnosti zakladek. Kdyz je nejaka skola prilis dobra a opravdu detem pomaha (a to i detem mentalne postizenym, kteri asi vladu jentak neohrozi), zacnou se konat pravidelne kontroly. Den za dnem a tyden za tydnem je alespon jedne clovek z vedeni skoly totalne vytezovan tisickrat opakovanymi kontrolami z ruznych sfer, ktere si podle zakona mohou vzpomenout. Hasici chodi na pozarni kontroly jednou meiscne, elektrikari jednou za dva. A obcas se kona kontrola hloubkova, jejich cetnost postupne stoupa.

Protoze je vedeni pretizeno, skola zacne mit objektivne nedostatky a zadosti o dalsiho administrativniho pracovnika jsou zamitany. Kazda kontrola si vyzada kopirovani desitek, stove i tisic listu papiru a nakonec prijde kontrola na to, co se tam proboha deje s papirem, ze se ho kupuje tolik.

Driv ci pozdeji je skola zrusena jako nevyhovujici.

0 0
možnosti
LS(

Lobo se (z)vrací

15. 6. 2010 8:48
Re: Lobotomie skolstvi

Nesmysl, já na školství nikdy nepracoval.

0 0
možnosti
RC

josefbad

14. 6. 2010 22:29
media

Jestli to taky nebude tim, ze spravna cestina neni videt ani v mediich. A newspeak politiku, to je uz uplna tragedie.

Skolstvi skodi, dle meho nazoru, neustale reformy. Reformy zacly v roce 1976 a doted neskoncily. Kvalita vzdelavani je horsi a horsi. Spousta radobyhvezd dava na odiv svou tragickou neznalost matematiky a politici si ji nepreji ve statni maturite.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

14. 6. 2010 22:28
Mládí vpřed, volili TOP09, ať tedy platí 4 roky školné

, po vítězství levice školné po 4 letech zrušíme, ale rozhodně jim ho NEVRÁTÍME, když si to ti mládežníci tak pěkně sami zvolili, ať 4 roky platí !

0 0
možnosti
Z

zanetam

14. 6. 2010 22:15
typicke

priklady, zdejsi byvali kandidati VOksay a Matejka... Tam je nevzdelanost videt jako flek na teplakach po zabijacce

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik